Välj en sida
Recept på daimbollar.

Daimbollar.

Idag har jag testat en ny sorts chokladbollar, med daim i smeten. Daimbollar, kallar jag dem fantasilöst nog, men hjälp vad de inte är fantasilösa i smaken! Gillar man daim tycker jag verkligen att man ska testa de här superenkla små godbitarna, som ju inte ens behöver vara i ugnen så jädrans snabba och smidiga är de!

Har man ingen skam alls i kroppen kan man avsluta med att spruta in lite kolasås i bollarna så att det blir en extra seg och kladdig kolagömma inuti varje boll. Det gjorde jag. Jag rekommenderar att ni tillämpar samma skamlöshet.

 

DAIMBOLLAR
Ingredienser
  • 100 g smör
  • 1 dl rårörsocker
  • 3 dl havregryn
  • 2-3 msk chokladkräm eller chokladsmör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dubbeldaim
  • kolasås efter behag
  • chokladströssel till rullning
Instruktioner
  1. Blanda smör, socker, havregryn, chokladsmör och vaniljsocker till en klibbig smet. Krossa eller grovhacka daimen och blanda ner i smeten. Rulla till bollar. Använd en fyllnadssprits eller annan spruta för att fylla bollarna med kolasås. Rulla i strössel och förvara i kylskåp.

 

TIPS!

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM FÖR FLER SÖTA SAKER!

Recept på chokladbollar med daim, daimbollar.

Daimbollar.

Pin It on Pinterest