Välj en sida
Recept på hemmagjorda digestivekex

Hemmagjorda ”digestivekex”.

Finns det ens bättre kex än digestivekex? Mjuka och smakrika fibriga kex som passar till allt från frukost, till afternoon tea eller lyxig ostbricka. Dessutom blir de ju oförglömligt goda som cheesecakebotten.

Här har jag bakat en hemmagjord variant av kexen – riktigt trevliga små munsbitar faktiskt. Här är receptet som ger cirka 20 kex.

 

”DIGESTIVEKEX”

  • 2 dl havregryn
  • 1 dl rågsikt
  • 1 dl vetemjöl
  • 1⁄2 tsk bikarbonat
  • 1⁄2 tsk salt
  • 2 msk ljust muscovadosocker
  • 100 g rumsvarmt smör
  • ev. en skvätt vatten

Smula havregrynen fint, för hand eller i en mixer. Blanda med rågsikt, vetemjöl, bikarbonat, salt och socker. Arbeta ner smöret tills degen blir jämn och lätt att forma. Tillsätt eventuellt en liten skvätt vatten om det behövs. Kavla på mjölat bakbord och stansa ut runda kakor. Lägg ut kexen på plåtar med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen i 12–15 minuter på 175°C.

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM FÖR FLER SÖTA SAKER

Digestivekex

Hemmagjorda ”digestivekex”.

Pin It on Pinterest