Välj en sida

Ibland har man ju liksom inte tid att ens sätta på ugnen, så himlans kaksugen är man! Eller så sitter man fast i någon jädra sommarstuga eller studentkorridor med bara en eldriven kokplatta och ett överväldigande behov av choklad. Vi har alla varit där. Nu finns som tur är hjälp att få. Eller självhjälp, åtminstone. I det här receptet på kakor utan ugn kokas kakorna i hop i en kastrull istället för att gräddas och är klara så fort de svalnat.

De är kanske inte det vackraste jag någonsin skapat, men vad spelar det för roll? De är inte här för att vara snygga – de är här för att vara snabba. Och chokladiga.

Kakor som bakas utan ugn. Chokladkakor recept.

Kakor utan ugn.

 

KAKOR UTAN UGN
Ingredienser
  • 50 g smör
  • 1/2 dl jordnötssmör
  • 1/2 dl mjölk
  • 2 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 3 1/2 dl havregryn
Instruktioner
  1. Blanda allt utom havregrynen i en kastrull och värm så att smöret smälter och allt blandar sig. Koka på svag värme under omrörning i 4-5 minuter. Ta sedan smeten från värmen och rör ner havregrynen. Skopa upp smeten med en glasskopa eller matsked och lägg ut på ett bakplåtspapper (se till att ha t.ex. en skärbräda, plåt, bricka eller något som tål värme under pappret) och låt kakorna svalna och stelna. Klart!
TIPS!

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM FÖR MER SÖTA SAKER!

Kakor som bakas utan ugn. Chokladkakor recept.

Kakor utan ugn.

Pin It on Pinterest