Välj en sida
Recept på glutenfri plommonpaj

Plommonpaj.

Plommonsäsongen är här och vad är godare att göra av de söta små liven än en riktigt mustig och god plommonpaj? Jag fullkomligt älskar det här receptet som jag gör med en glutenfri pajdeg (bara för att den är så jädrans god) med lite kokos i. Det går givetvis bra att göra den med ”vanlig” pajdeg också, men oavsett om ni är glutenintoleranta eller ej rekommenderar jag verkligen den här krispiga glutenfria pajdegen!

Jag använde mörklila plommon med gyllengult fruktkött (vet inte vad sorten heter), men man kan göra den här pajen med alla typer av plommon. Så här gör man det krämiga underverket:

Recept på glutenfri paj med plommon

PLOMMONPAJ

PAJSKAL (till 4 småpajer eller en medelstor)

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 dl riven kokos

FYLLNING

  • 5-6 stora plommon
  • 2 ägg
  • 1 dl standardmjölk
  • 3/4 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker

Rör ihop alla ingredienser till pajskalet och tryck ut den kladdiga degen (den ska vara kladdig – håll ut!) i en medelstor eller fyra portionsstora pajformar. Förgrädda skalen i 175°C i cirka 5 minuter.

Skär plommonen i klyftor och sprid ut i pajskalen. Vispa samman ägg, mjölk socker och vaniljsocker och häll blandningen över plommonen. Grädda i 175°C i 15-20 minuter. Låt svalna och servera med glass eller vaniljsås.

Recept på glutenfri plommonpaj

Plommonpaj.

Pin It on Pinterest