Välj en sida
Mangosylt

Mangosylt med kokos. Foto: Nicklas Thegerström

Det fina med hemlagad sylt är att man bestämmer innehållet helt själv och kan använda det man råkar ha hemma för tillfället. Den här mangosylten kom till i panik inför en våffelfest när mitt kylskåp var skrämmande syltfritt och fruktskålen nästintill tom. Den visade sig dock vara en riktigt god skapelse och fick snabbt en plats bland favoritsyltrecepten. Jag gör den med kokos, vilket ger både extra textur och en lite mer exotisk smak. Den kan man såklart utesluta om man vill ha en ”ren” mangosylt.

MANGOSYLT MED KOKOS
Ingredienser
  • 200 g mangokött (färskt eller fruset)
  • 2 msk vatten
  • 1 dl syltsocker
  • 1⁄2 dl kokosflingor
Instruktioner
  1. Skär mangoköttet i små bitar, lägg dem i en kastrull och mosa dem under uppvärmning. Tillsätt vatten och syltsocker och låt blandningen sjuda några minuter tills sockret löst sig och sylten blivit flytande. Ta kastrullen från värmen och rör ner kokosflingorna. Häll sylten på burk och låt den svalna.

 

Följ min Söta saker med Bloglovin!

Pin It on Pinterest