Välj en sida
Kanelbullekladdkaka recept

Kanelbullekladdkaka.

Kladdkaka med kanelbullesmak? Ja, tack! Den här kakan kombinerar alltså på allvar de två kanske bästa bakverken i världen – kanelbulle och kladdkaka. En kanelbullekladdkaka, helt enkelt. Jag utgick från mitt recept på kladdkaka utan choklad, som är perfekt för tillfällen när man vill experimentera med nya smaker, och lade till kanel och lite pärlsocker och hackade nötter som garnityr. Och det blev SÅ gott!

Kanelbullekladdkaka_2

Kanelbullekladdkaka.

KANELBULLEKLADDKAKA

KAKA

  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 dl råströsocker (har man inte brunt socker går det bra att använda vanligt strösocker)
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kanel

GARNERING

  • pärlsocker
  • hackade hasselnötter

Smält smöret. Blanda ner de övriga ingredienserna till kakan och rör ihop till en seg smet. Häll smeten i en rund, smord form (gärna med löstagbar kant) och strö över lite pärlsocker och eventuellt hackade nötter. Grädda i 175°C i cirka 20-30 minuter. Låt svalna och skär i bitar. Servera med vispad grädde eller vaniljglass!

Tips gärna dina vänner om det här receptet! Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela!

För att följa Söta saker på Instagram: klicka här!

För att följa Söta saker på Facebook: klicka här!

Kanelbullekladdkaka_1

Kanelbullekladdkaka.

Pin It on Pinterest