Välj en sida

Recept på vinbärskladdkaka

Röda vinbär är verkligen världens bästa kakingrediens. Den syrliga och friska smaken passar så himla bra till söta kakor! Gillar man kladdkaka ska man inte tveka att testa den här ljuvligt goda vinbärskladdkakan. Vill man ha den riktigt kladdig bakar man den i 20-25 minuter. Gillar man sina kladdkakor sega låter man den stå i ugnen i 5-10 minuter till.

Kladdkaka med röda vinbär

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1⁄2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vinbär

Smält smöret och låt det svalna. Blanda samman alla ingredienser – bären sist så att de inte går sönder – och häll smeten i en smord, rund kakform (cirka 25 cm i diameter). Ställ kakan i nedre delen av ugnen, 175 grader varm, och grädda i 20-25 minuter för en kladdig kaka eller 30-40 minuter för en seg kaka.

Recept med röda vinbär

Pin It on Pinterest