Välj en sida

Underbart krämiga ”nutellamuffins” med hasselnötskräm är mitt tips för en lite gladare vecka. Superenkla att lyckas med och helt magiskt goda i all sin enkelhet. Antingen använder man köpt hasselnötskräm, typ nutella eller någon annan sort, eller så gör man sin egen variant. Här är mitt recept på hemmagjord ”nutella”.

Nutellamuffins.

Nutellamuffins.

NUTELLAMUFFINS

  • 125 gram smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ca 1 dl mjölkchoklad, bruten i småbitar
  • ca 1 dl nutella
  • kokosflingor
Nutellamuffins.

Nutellamuffins.

Blanda smör och socker och rör sedan i äggen, ett åt gången. Blanda ner övriga ingredienser och häll smeten i muffinsformar. Gör små urgröpningar i mitten av varje muffin och tryck ner rejält med chokladbitar. Grädda i 175 grader i cirka 20 minuter. Låt svalna och bred över nutella. Strö över kokos.

Nutellamuffins.

Nutellamuffins.

Pin It on Pinterest