Välj en sida

Hembakat bröd är en sådan lyx, tycker jag! Så vansinnigt mycket godare än köpt och doften går inte att köpa för pengar. Det här brödet gör jag jätteofta, med lite olika smaksättning och mjölblandning beroende på humör och skafferiinnehåll. Hemligheten är att det bakas med filmjölk (eller yoghurt) och bikarbonat, vilket gör att det inte behöver stå och jäsa och väntas på utan bara kan skjutsas rätt in i ugnen.

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl kruskakli
  • 1 dl hirsflingor
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 msk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 5 dl naturell yoghurt
  • 2 morötter
  • 1 äpple

Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Häll i yoghurt och riv ner morötter och äpple. Blanda och klicka ut i två små (eller en stor om man hellre vill) brödformar, smorda med lite smör eller rapsolja. Grädda i 175°C i cirka 50 minuter.

Här hittar du andra varianter på den snabba filmjölkslimpan: Fruktigt filmjölksbröd, kryddig filmjölkslimpa och julkryddat filmjölksbröd.

Pin It on Pinterest