Välj en sida
Tårtbotten tre lika

Tårtbotten “tre lika”.

Denna tårtbotten tre lika bygger som namnet indikerar på tre ingredienser – ägg, mjöl och socker – som man mäter upp i lika mängder. Jag tycker att den är fantastiskt smidig och enkel att lyckas med och så är receptet vansinnigt lätt att komma ihåg.

Jag använder dricksglas som rymmer ungefär 2 dl, men det spelar egentligen ingen roll om man har större eller mindre glas. Huvudsaken är att man mäter upp samma mängd av alla ingredienserna. Märk dock att ju större mängd man använder – desto större blir tårtbottnen. Och ju större den blir, desto längre tid behöver den i ugnen.

tårtbotten 3 lika

TÅRTBOTTEN TRE LIKA

  • 1 glas ägg
  • 1 glas socker
  • 1 glas vetemjöl

Vispa ihop ägg och socker till en fluffig smet. Sikta ner vetemjölet under långsam vispning. Smörj och bröa en tårtbottensform (om du har en stor form – eller vill ha en hög tårta – använd större glas när du mäter). Häll i smeten och grädda i 175°C i cirka 30 minuter eller tills kakan är torr i mitten. Undvik att öppna ugnsluckan i början av gräddningen, det kan få kakan att sjunka. Låt svalna, stjälp ur och skär i lager. Tårtbottnen kan med fördel frysas och tinas vid ett senare tillfälle.

TESTA OCKSÅ: ANNAS TÅRTA

Annas chokladtårta

tre lika

Kommentarer

Pin It on Pinterest