Välj en sida

Jag vet inte om den här efterrätten egentligen kvalificerar sig som en pudding, men konstistensen är väldigt lik och dessutom älskar jag ordet. Pudding. God som tusan är den dessutom och om man gillar ananas lika mycket som jag gör kommer den snart att kännas som en god gammal vän.

  • 1 hel ananas
  • 1 äpple
  • 1/2 dl vatten
  • 3 dl mjölk
  • 1/2 dl majsstärkelse
  • 1 vaniljstång
  • 3/4 dl strösocker
  • 3 äggulor (spara vitorna till marängen!)
  • 1 msk smör
  • kokosflagor till dekoration

Skala och skär ananasen och äpplet i bitar – här har jag skrivit om hur man skär en ananas på bästa sätt. Lägg i kastrull med vattnet och koka under cirka tio minuter. När frukten är mjuk – mosa den ordentligt med potatismosare eller visp. Häll ner i en tätmaskig sil och tryck ut så mycket vätska som möjligt tills bara ”torrt” mos är kvar. Häll mjölken i en kastrull och vispa ner majsmjöl, vaniljstångens frön och sockret. Värm tills det småkokar och vispa under tiden. Vispa ner äggulorna än i taget och fortsätt att sjuda under vispning tills det blir en tjock kräm. Ta från värmen och rör ner smöret och därefter ananasmoset. Skeda upp i portionsformar (räcker till ungefär fyra portioner) och låt svalna. Strö över kokosflagor och servera.

Pin It on Pinterest