Välj en sida

Mitt bästa tårtbottensrecept kommer från min morfars mor. Det är hur enkelt som helst, faktiskt, som så många andra riktigt bra saker. Det är för övrigt mitt allra bästa vardagstips – att ha en hemmagjord tårtbotten i frysen. Då kan man nämligen bjuda till fest när som helst, utan att det kräver särskilt mycket av en.

Till exempel en helt vanlig måndagskväll, när semestern är slut och man behöver tårta som allra mest. Här är receptet.

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker. Rör ner övriga ingredienser och häll smeten i en smord tårtform. Grädda i 175 grader i 35 minuter. Låt svalna och dela i tre skikt. Frys in eller fyll med vaniljkräm, vispad grädde, jordgubbar eller vad du än gillar.

Pin It on Pinterest