Välj en sida

Tre personer har nu meddelat mig att det kommer att ösregna på midsommarafton, men vad gör det när man har sådana här soliga bakelser i rockärmen? Jag gör dem på små hallonbottnar och toppar med lite vispad grädde – hur enkelt och gott som helst! Vad ska ni baka till midsommar?

  • 75 g smör
  • 2 ägg
  • 2  dl socker
  • 1 vaniljstång
  • 3  dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl hallon
  • vispad grädde och hallon till dekoration

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt fröna från vaniljstången och därefter mjölet blandat med bakpulvret, mjölk och smält smör. Smörj och bröa en långpanna (jag använder en kvadratisk mindre långpanna som är cirka 25 x 25 cm) och bred ut smeten. Tryck ner hallonen jämnt över kakan och grädda i 175° C i ungefär 30 minuter (beroende på tjocklek kan den behöva längre eller kortare tid – kolla att den är torr med en sticka!). Låt kakan svalna. Stansa ut runda bottnar med ett pepparkaksmått eller stans och dekorera med vispad grädde och hallon.

Pin It on Pinterest