Välj en sida

Finns det egentligen något som slår en hederlig sockerkaka, undrar kanske ni? Ja, tänk att det finns det! Hederlig sockerkaka med högst ohederligt chokladsmör ovanpå. Chokladsmöret som blir över äter man med sked eller sparar i kylen och brer på frukostmackan. Jo, man får.

SOCKERKAKA

  • 75 g smör
  • 2 ägg
  • 2  dl socker
  • 3  dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk hemmagjort vaniljsocker
  • 1 dl grädde
CHOKLADSMÖR
  • 3-4 msk smör
  • 100 g mörk choklad
DEKORATION
  • en handfull hackade nötter

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker och rör de blanda ingredienserna för sig. Rör ner dem tillsammans med det smälta smöret och grädden. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform och grädda i cirka 40 minuter i 175 grader. Låt kakan svalna. Smält smöret till chokladkrämen på låg värme. Bryt ner chokladen och rör tills den smält helt. Låt krämen svalna och bred över kakan. Dekorera med hackade nötter.

Pin It on Pinterest