Välj en sida

Eftersom jag bor så långt från min kära mor skickar jag henne en digital tårta på mors dag i år. Jag som upplevde den analogt (läs: åt den) kan intyga att den var mycket god. Klassisk jordgubbstårta, med massor av grädde och hemgjord tårtbotten efter bästa familjereceptet. Glad mors dag alla fina mammor!

TÅRTBOTTEN

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

FYLLNING

  • 1 liter jordgubbar, rensade och sköljda
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk socker

Vispa ägg och socker. Rör ner övriga ingredienser och häll smeten i en smort tårtform. Grädda i 175 grader i 35 minuter. Låt svalna och dela i tre skikt. lägg några jordgubbar åt sidan för dekoration. Mosa resten av jordgubbarna och bred ut ett tjockt lager på det understa skiktet. Vispa grädden tillsammans med sockret och bred ut ett lager på det övre skiktet. Lägg på locket och bred resten av grädden ovanpå och runt tårtans kanter. Dekorera med hela jordgubbar.

Pin It on Pinterest