Välj en sida

Flera av er har hört av er och önskat en chokladkaka som inte innehåller vanligt socker. Den här har jag därför gjort med kokossocker istället, vilket ger en lite kolaaktig smak till kakan. Riktigt gott faktiskt! Och så är det ju givetvis choklad i den – så den är inget sockerfritt (men väl sockerbegränsat!) alternativ.

  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 1/2 vaniljstång
  • 2 ägg
  • 2 dl kokossocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • ev. smält choklad att ringla över kakan

Smält smöret i en kastrull. Bryt ner chokladen i det varma smöret och rör tills det löst sig. Skrapa ner fröna från vaniljstången i blandningen och ställ den åt sidan. Rör samman ägg och kokossocker lite slarvigt och blanda därefter ner chokladblandningen. Sikta sist ner mjölet och rör om. Häll smeten i en smord och mjölad form och grädda på 200°C i 15-20 minuter. Låt svalna och ringla eventuellt smält choklad över kakan.

Pin It on Pinterest