Välj en sida

Så värst fattiga är inte de här riddarna. De är mer som de där pråliga riddarna i kostymfilmatiseringar med tornerspel (typ Ivanhoe) där riddarna mest är riddare for show, men egentligen helst vill bära lans och fin brynja på en vit häst till publikens jubel. Det som skiljer dessa fattiga riddare från de gamla vanliga är en viktig detalj – nämligen chokladmarmelad.

Chokladmarmelad är den enda vägen till frälsning. Gör den idag – du kommer aldrig att ångra dig! För när man har chokladmarmelad kan man göra dessa:

  • 6 vita brödskivor (formfranska eller rostbröd)
  • ca 1/2 dl chokladmarmelad (receptet hittar du här)
  • 2 ägg
  • 3/4 dl mjölk
  • smör till stekning
  • rörströsocker att doppa riddarna i
  • ev. lingon eller andra bär

Skär bort kanterna på brödskivorna (eller stansa ut stora runda mått av dem). Lägg ihop dem två och två med en rejäl klick chokladmarmelad emellan. Vispa upp två ägg lite lätt och blanda med mjölken. Doppa bitarna ordentligt i äggstanning och stek på medelhög värme i en stekpanna tills de fått färg på båda sidor. Doppa dem direkt efter stekning i strösockret så att de blir sockriga runtom och dekorera eventuellt med lite bär. Servera genast.

Pin It on Pinterest