Välj en sida

Jag är en stark förespråkare av fika i alla former. Inte bara för att jag älskar sötsaker och kaffe, utan också för att jag på allvar tror att vi mår bättre av att ta en paus från allt, sätta oss ner tillsammans eller för oss själva och delta i den närmast ceremoniella njutning som fikat är. Jag tror faktiskt inte att någon detox eller lågkaloridiet i världen kan rå på de hälsoeffekter som en bra fika ger.

Jag får ofta höra att det är onyttigt med kakor och bullar. Och det må vara hänt. Men jag kan inte hjälpa att tro att det är också är vansinnigt nyttigt att göra onyttiga saker ibland. Och att vi liksom missar en väldigt viktig del av vad det innebär att må bra i jakten på den perfekta proteindrinken eller alltingfria rawfrökakan.

I min familj har vi fikat minst två gånger om dagen så länge jag kan minnas. Oavsett stressgrad, årstid eller sinnesstämning. Att slå sig ner kring bordet med dem man tycker om, tända ett ljus och känna doften av nybryggt kaffe som hälls upp. Prata om allt och inget, viktigt och dumt, och ta en kaka till – bara för att den är god. Att lämna allt det där andra – stress, träningsregimer, förväntningar – till någon annan och njuta av något som inte gör någon nytta alls. Det är min kind of detox.

Bild från Julens söta saker av Josefin Casteryd.

Pin It on Pinterest