Välj en sida
Eftersom den glutenfria sockerkakan jag gjorde häromdagen blev så jädrans god var jag bara tvungen att göra en variant med äpplen i också. Den blev faktiskt smått fantastisk och avnjöts till hemgjord vaniljsås sekunden den lämnat bakformen. Jag älskar när glutenfria kakor lyckas bli ännu godare än de glutenfulla alternativen!
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1½ dl mandelmjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 1 dl kokande vatten
  • 1 äpple skuret i bitar
  • mandelspån och pärlsocker till garnering

Vispa ägg och socker. Tillsätt vaniljpulvret och mandelmjölet blandat med potatismjöl och bakpulver.  Rör sist ner det kokheta vattnet. Häll i en smord och bröad form och ploppa ner äppelbitarna jämnt över kakan. Grädda i ca 30 minuter på 200 graders värme. Strö över mandelspån och pärlsocker och servera.

Pin It on Pinterest