Välj en sida
Mockarutor

Mockarutor, kärleksmums eller Snoddaskaka.

Den här kakan gör jag ofta. Jag gillar allt med den. Formen (som kan varieras från vardagligt praktiska och infrysningsbara rutor till fancy pants-tårta med extra mycket glasyr och färska bär ovanpå), smaken (älskar kaffe/chokladkombon i frostingen!) och kanske allra mest att den är så förtjusande lätt att lyckas med. Mockarutorna, eller Snoddaskakan som den oftare kallas i mina hemtrakter, har helt enkelt allt. Den här varianten gör jag med espresso och extra mycket chokladsmak.
.

MOCKARUTOR

KAKA
 • 150 gram smält smör
 • 2 ägg
 • 3 dl socker
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 2 msk kakao
 • 4 ½ dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 1 ½ dl mjölk

GLASYR

 • 75 gram smält smör
 • 2 msk kall espresso
 • 2 msk fin kakao
 • 1 tsk hemmagjort vaniljsocker (eller några rejäla tag grovmalen vaniljstång)
 • ca 3 ½ dl florsocker

GARNERING

 • riven kokos

Vispa samman ägg och socker. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver för sig och rör ner tillsammans med det smälta smöret och mjölken till en jämn smet. Häll i en smord och bröad fyrkantig form. Grädda i 175 grader i 20-30 minuter (gräddningstiden beror på hur stor form och därmed tunn kaka man väljer). Låt kakan svalna och rör under tiden ihop alla ingredienserna till glasyren. Bred över kakan och toppa med kokos. Skär i rutor.

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM FÖR FLER BAKTIPS OCH SÖTA SAKER!

MOCKARUTOR RECEPT

Pin It on Pinterest