Välj en sida

En av de ljuvligaste efterrätterna jag vet är stekta äpplen med grädde och lönnsirap. En alldeles perfekt sak att servera efter en kall och ruggig höstpromenad och det bästa av allt är att äpplena inte ens behöver vara på särskilt gott humör längre för att det ska funka. Faktum är att det nästan blir ännu godare om de är lite skraltiga. Jag höftar alltid lite när jag gör den här desserten och tar det som råkar finnas tillhands, men så här på ett ungefär gör man den till två personer:

  • ett par skraltiga äpplen
  • lite smör att steka i
  • en näve torkade dadlar
  • 3-4 msk lönnsirap
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 vaniljstång

Skölj äpplena och skär dem i klyftor. Stek dem i en stekpanna med smör, någon minut på varje sida. Grovhacka dadlarna och blanda ner under stekningen. Häll på lönnsirap, vispgrädde och skrapa ner vaniljstångsfröna. Låt blandningen småsjuda i några minuter tills äpplen och dadlar är mjuka och såsen tagit smak ordentligt. Servera varm, med vaniljglass som tillbehör.

Pin It on Pinterest