Välj en sida

Glad Kanelbullens dag! Här är livets enklaste och godaste recept på kanelbullar.

Bullar
150 gram smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl socker
1/2 tsk salt
2 tsk stött kardemumma
14 dl vetemjöl

Till fyllning
150 g smör
1 dl socker
2 msk kanel

Till garnering
1 ägg (lätt uppvispat)
pärlsocker

Smält smöret. Tillsätt mjölken och rör ut jästen. Häll i socker, salt och kardemumma. Baka i vetemjölet (spara lite till utbakningen). Knåda degen ordentligt och låt jäsa under duk i 30 minuter. Arbeta sedan degen igen på bakbordet (använd det sparade mjölet). Dela i fyra delar och kavla ut till tunna längder. Rör ihop fyllningen och bred på den utkavlade degen. Rulla ihop som en rulltårta, skär i två till tre centimeter tjocka skivor och lägg i bullformar. Låt jäsa igen i 30 minuter under duk. Pensla med ägg, strö över pärlsocker och grädda i 250 grader i 5-10 minuter.

Pin It on Pinterest