Välj en sida

Det kan inte nog upprepas hur mycket jag gillar frukost. Beroende på hur mycket tid som finns att lägga på den varierar jag friskt mellan lätta bärsmoothies och tunga amerikanska brunchfrukostar med pannkakor och äggröra. En sak som definitivt gör alla typer av frukostar bättre är hembakat bröd. Det här bakar jag med c-vitaminrikt nyponskalsmjöl och fryser in i skivor för att sedan ta fram och rosta eller grilla i ugnen på morgonen.

  • 2 dl ljummet vatten
  • 25 g jäst
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl nyponskalsmjöl
  • ca 5 dl vetemjöl

Smula ner jästen i vattnet och rör tills det löst sig. Tillsätt olja, salt och nyponskalsmjöl och arbeta sedan in vetemjölet. Använd så mycket som behövs för att få en hanterbar och seg deg, men inte så mycket att den känns torr. Jäs i cirka 45 minuter under duk och arbeta sedan ut till en limpa. Vill man kan man använda en smord brödform för att få en mer kontrollerad form på brödet. Jäs limpan i ytterligare en halvtimme. Pensla eventuellt med lite vatten eller vispat ägg och strö över en nypa nyponskalsmjöl för dekoration. Grädda i 225°C i cirka 25-30 minuter.

Pin It on Pinterest