Välj en sida

Mitt allra bästa lördagsgodis är sega småkakor. De går åt i en rasande fart och är nästan precis lika goda nybakade som efter en vecka i burk. Förutsatt att man låter dem vara så länge. Det här receptet går att ändra efter tycke och smak genom att tillsätta lite rivet apelsinskal, en tesked ingefära eller lite jordnötssmör i stället för vaniljsocker.

100 g rumsvarmt smör
1½ dl strösocker
1 dl farinsocker
3/4 dl ljus sirap
1 dl grädde
1 tsk vaniljsocker, gärna hemmagjort
5½ dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat

Rör samman smör, socker och farinsocker till en porös massa. Tillsätt sirap, grädde och vaniljsocker. Blanda mjöl och bikarbonat för sig och rör sedan ner detta i smeten. Degen ska bli kladdig, men inte vara flytande. Linda in i plastfolie och kyl i kylskåp i cirka en timme. Forma degen till små bollar och platta till dem något. Grädda i 5-6 minuter i 175 grader.

Pin It on Pinterest