Välj en sida

Man ska för Guds skull inte behöva vara utan bullar bara för att man äter glutenfritt. Här är min mormors recept som gör att alla kan vara med på lika villkor vid fikabordet.

Till ca 30 bullar:

 • 7 dl mjölk
 • 2 msk fiberhusk
 • 1 dl socker
 • 100 gr smält smör
 • 1 1/3 paket jäst
 • 10 gr mald kardemumma
 • 14 dl Semper mix för glutenbullar + lite till utbakning

Fyllning:

 • 75 g smör
 • ca 1½ dl socker
 • 1 dl sötmandel
 • 5 st bittermandlar
 • ägg till pensling
 • pärlsocker eller hackade nötter till garnering
Blanda fiberhusk och mjölk låt stå och svälla i 10 minuter. Blanda i de övriga ingredienserna, vispa i de första 10 dl av glutenmixen med elvisp och blanda sedan i de sista fyra dl och knåda degen för hand. Jäs en timme under duk. Mal under tiden mandel och bittermandel till fyllningen. Dela degen i två delar, kavla ut och bred på smör, socker och de malda sötmandlarna och bittemandlarna. Rulla ihop  till en rulltårta och skär i lagom tjocka skivor. Lägg i formar och ställ att jäsa ytterligare en halvtimme under duk. Pensla med ägg och strö på pärlsocker eller hackade nötter. Grädda i 225 grader under cirka 12 minuter.

Pin It on Pinterest