Välj en sida

Om man ska tala om enkla brödbak så slår nog filmjölkslimpan precis allt. Inget knådande behövs, jäsning är det inte tal om och man kan helt sluta oroa sig för kladdiga och mjöliga bakbord som ska torkas av efteråt. Dessutom får man ett fantastiskt gott och väldigt fiberrikt bröd som passar till det mesta. Jag gör min favoritvariant väldigt knaprig och med kanel som smaksättning, men man kan givetvis krydda det med klassiska brödkryddor också om man vill det.

  • 6 dl rågsikt
  • 3 dl rågkross
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl krossat bovete
  • 1 dl krossade linfrön
  • 1 tsk salt
  • 1-2 msk kanel
  • 2 msk bikarbonat
  • 1 l filmjölk
  • 2 dl sirap (ljus eller mörk)

Blanda alla de torra ingredienserna för sig och rör därefter ner filmjölk och sirap. Smörj två brödformar med smör och häll i smeten. Grädda i 175 grader, på nedre falsen i ugnen, i ungefär 60 minuter.

Pin It on Pinterest