Välj en sida

Den här sommaren har varit en riktig tårtsommar för min del. Mestadels har jag ätit tårta, men jag har också hunnit med att baka några stycken. Min absoluta favorit är prinsesstårtan. Den innehåller allt jag gillar och är dessutom så grön och ärtig att man blir glad ända in i själen. Allra trevligast blir den om man gör den själv, från grunden, men om man har lite mindre tålamod och tårtsuget är stort går det förstås utmärkt att köpa både färdig sylt, vaniljkräm och marsipan.

PRINSESSTÅRTA

Baka tårtbotten enligt detta recept (kan med fördel göras och frysas in tills den ska användas). Dela botten i tre skikt.
Gör vaniljkrämsylt och marsipan enligt respektive recept. Vispa grädden.

Bred sylt på det understa skiktet, vaniljkräm på nästa och lägg sedan över locket. Färga en större del av marsipanen till en giftigt grön nyans med hjälp av gul och grön karamellfärg. Färga en liten del rosaröd till rosorna. Kavla ut den gröna marsipanen till ett runt lock.

Täck tårtan först helt med grädde och lägg marsipanlocket överst. Fäst in det under tårtan genom att nypa det i små volanger längs kanten. Gör rosor av den rosa marsipanen genom att rulla den till små stänger, platta ut dem lite ojämnt till ca 2 cm bredd och sedan rulla dem i en spiral tills de liknar en blomma. Dekorera tårtan med rosorna och pudra över florsocker.

Pin It on Pinterest