Välj en sida

Jag är en sådan där person som läser om samma bok hundratals gånger om jag tycker om den. Faktum är att några av bokhyllans mest söndertummade exemplar blivit som kära gamla vänner som man tar ner när man känner behovet av några klokt ord, en intressant diskussion eller en uppfriskande utflykt.

Samma sak är det med filmer. Jag tror att jag har sett de flesta Jane Austen-filmatiseringar fler gånger än jag kan räkna (och läst de underbara böckerna fler gånger än så). Samma sak med gamla dansklassiker som Footlose och Girls just wanna have fun, seriefavoriter som Brideshead Revisited och tidernas bästa romantiska komedi – Mångalen – med en underbart överspelande Nicholas Cage i hjälterollen. Den senare blir det ikväll, med nyplockade vilda sötkörsbär (eller fågelbär som de ibland kallas) till och fönstren på vid gavel mot natten. Och det spelar ingen roll att jag kan varenda replik och scenbyte utantill. Jag vet att den kommer vara precis lika bra som första gången.

Pin It on Pinterest