Välj en sida

Jag kan ärligt talat äta våfflor till vilken måltid som helst på dygnet. Frukost, brunch, mellanmål, efterrätt eller kvällsmat spelar ingen roll, allt handlar om hur man varierar dem. Det här receptet på äggfria våfflor kommer från min morfar och är världens godaste. Jag har lagt till ljuvlig lavendelgrädde och rårörda hallon för att piffa upp dem ännu mer.

Morfars våfflor

100 g flytande smör
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 dl mjölk
1 dl vichyvatten

Lavendelvisp

2 dl vispgrädde
2 msk lavendelsocker

Rörörda hallon

2 dl hallon
½ dl socker

Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt smör, mjölk och vichyvatten. Vispa försiktigt till en jämn smet. Rör i blåbären och sist chokladbitarna (som man givetvis kan välja bort om man vill). Grädda i våffeljärn. Vispa samman grädden och lavendelsockret till lavendelvispen och koka ihop hallonen med sockret i några minuter till de rårörda hallonen. Servera allt tillsammans.

Pin It on Pinterest