Välj en sida

Majsmuffins, eller cornbread muffins som de heter i USA, är lite av en blandning mellan sötsak och mellanmål. Jag gillar att äta mina alldeles varma med en klick salt smör på toppen och massor av lönnsirap ringlad över. Gärna till  helgbrunch eller afternoon tea, med riktigt starkt och gott te till.

muffins:
1 dl majsmjöl
1½ dl polenta
1½ dl vetemjöl
1½ dl socker
2 tsk bakpulver
en nypa salt
100 g smör
1 ägg
1½ dl mjölk

till garnering:
saltat smör
lönnsirap

Blanda majsmjöl, polenta, mjöl, socker, bakpulver och salt. Skär det rumsvarma smöret i tärningar och rör ihop det med mjölblandningen med en gaffel. Blanda ner ägg och mjölk till en jämn smet. Häll upp i muffinsformar (räcker till cirka åtta stora muffins) och grädda i 175 grader i 20 minuter. Servera med en klick saltat smör på toppen och ringla över lönnsirap.

 

Pin It on Pinterest