Välj en sida

Det är väl ingen hemlighet att jag är alldeles galen i lakrits. Faktum är att jag inte tror att jag skulle kunna överleva särskilt länge utan. Och eftersom jag tycker att det finns på tok för få bakverk med lakritssmak har jag härmed uppfunnit ett nytt: lakritssnitt. Som kolasega sirapssnitt, fast med underbar smak av lakrits.

100 gram smör
1 dl socker
2 msk sirap
1 ½ msk lakritspasta
1/2 tsk bikarbonat
2 – 2½ dl vetemjöl

Rör samman det rumsvarma smöret med sockret till en jämn smet. Blanda ner sirap och flytande lakritspasta. Blanda mjöl och bikarbonat för sig och rör ner. Forma till två längder och platta ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i cirka 15 minuter och skär sedan i sneda skivor. Låt svalna på plåten och förvara sedan i burk med lock.

Pin It on Pinterest