Välj en sida

Riktigt kalasgoda bullar görs såklart med mängder av choklad inuti. Jag använder min egen hemgjorda chokladmarmelad som fyllning, tillsammans med stora, härliga bitar vit choklad.

Bullar
150 gram smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl socker
1/2 tsk salt
2 tsk stött kardemumma
14 dl vetemjöl

Fyllning
Chokladmarmelad100 g vit choklad, grovt hackad

Till garnering
1 ägg (lätt uppvispat)

Smält smöret. Tillsätt mjölken och rör ut jästen. Häll i socker, salt och kardemumma. Baka i vetemjölet (spara lite till utbakningen). Knåda degen ordentligt och låt jäsa under duk i 30 minuter. Arbeta sedan degen igen på bakbordet (använd det sparade mjölet). Dela i fyra delar och kavla ut till tunna längder. Bred på rikligt med chokladmarmelad och strö ut den vita chokladen jämnt. Rulla ihop som en rulltårta, skär i två till tre centimeter tjocka skivor och lägg i bullformar. Låt jäsa igen i 30 minuter under duk. Pensla med ägg och grädda i 250 grader i 5-10 minuter.

Pin It on Pinterest