Välj en sida

Jo, jo, det är fortfarande snö och vinter ute och alldeles på tok för tidigt för att börja längta efter svalkande sötsaker, men gillar man isglass så gör man. Och då gör man det året om. Med piffiga små isglassformar är det lätt att göra fin pinnglass hemma. Mina kommer från början från Ikea, men är fyndade på loppis för en femma. Saften är sommarens sparade rabarbersaft och fläderblomssaft, men har man andra favoriter går det minst lika bra med dem.

isglass-600x807

rabarbersaft (eller annan röd saft)

fläderblomssaft

vatten

Späd saften så att den blir riktigt stark (jag använde nästan hälften saft hälften vatten, men smaka av innan). För att få en klarare saft kan man koka vattnet först. Häll först på en rand av den röda saften i formarna och låt den frysa en stund, häll därefter på en rand flädersaft, låt frysa igen (bara en stund, pinnen måste gå att trycka igenom på slutet) och sist ytterligare en rand av den röda saften. Tryck ner skaftet och frys helt.

Pin It on Pinterest