Välj en sida
Söt lakritskola.

Söt lakritskola.

Lakrits är nog det bästa jag vet i godisväg. Söt liksom salt. Det här är en söt lakritskola som blir helt vansinnigt seg och god och som givetvis går att smaksätta med något annat än lakrits också om man skulle vilja det. Vill man ha lakritskolan svart färgar man smeten med lite karamellfärg innan man häller upp den på papper.

SÖT LAKRITSKOLA

  • 1 dl sirap
  • 4 dl socker
  • 2 dl farinsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • lakritsessens eller lakritspasta efter smak (jag använde drygt 2 msk essens)

Blanda allt utom lakritsessensen i en bred, tjockbottnad kastrull. Koka upp under omrörning. Koka tills kolorna når en temperatur på 125 grader eller klarar ett kulprov (droppa lite smet i ett glas vatten och se att den klarar av att formas till en kula). Rör i lakritsessensen och ta genast av plattan. Häll upp på bakplåtspapper och låt den stelna. Skär i rutor med vass kniv, penslad med rapsolja och packa in lakritskolan i smörpapper.

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM FÖR FLER SÖTA SAKER!

Pin It on Pinterest