Välj en sida

Något av det bästa jag vet är hemmagjord vaniljkräm. Särskilt i pajer och bullar som gräddats i ugn, så att den fått fastare form och blivit alldeles krämigt varm. Den här blåbärspajen är helt fantastiskt god och vaniljkrämen fungerar lite som en äggstanning i skalet när man gräddar den, vilket gör att man kan skära pajen utan att krämen rinner ut.

VANILJPAJ MED BLÅBÄR

Gör vaniljkrämen enligt receptet här. Smula sönder det rumsvarma smöret i en bunke och knåda ihop det tillsammans med mjöl och vispgrädde. Tryck ut degen tunt i en pajform med löstagbar kant. Se till att degen räcker till kanterna också. Förgrädda i 10 minuter i 200 grader. Fyll skalet med vaniljkrämen och fördela blåbären över den. Grädda i ytterligare15-20 minuter. Låt svalna något så att vaniljkrämen blir fast. Skär och servera som den är.

Pin It on Pinterest