Välj en sida

Något av det bästa jag vet är hemmagjord vaniljkräm. Särskilt i pajer och bullar som gräddats i ugn, så att den fått fastare form och blivit alldeles krämigt varm. Den här blåbärspajen är helt fantastiskt god och vaniljkrämen fungerar lite som en äggstanning i skalet när man gräddar den, vilket gör att man kan skära pajen utan att krämen rinner ut.

Vaniljpaj med blåbär

Vaniljpaj med blåbär.

 

VANILJPAJ MED BLÅBÄR
Ingredienser
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • ½ dl vispgrädde
  • vaniljkräm
  • 2 dl blåbär
Instruktioner
  1. Gör vaniljkrämen enligt receptet nedan (eller använd köpt vaniljkräm). Smula sönder det rumsvarma smöret i en bunke och knåda ihop det tillsammans med mjöl och vispgrädde. Tryck ut degen tunt i en pajform med löstagbar kant. Se till att degen räcker till kanterna också. Förgrädda i 10 minuter i 200 grader. Fyll skalet med vaniljkrämen och fördela blåbären över den. Grädda i ytterligare15-20 minuter. Låt svalna något så att vaniljkrämen blir fast. Skär och servera som den är.

GÖR EGEN VANILJKRÄM!

Vaniljkräm

Pin It on Pinterest