Välj en sida

Det var alldeles på tok för längesedan som jag bakade bröd. Men eftersom jag för någon vecka sedan gjorde den godaste marmeladen någonsin (ja, jag vet att det kan låta överdrivet, men det hindrar inte att det är sant) kände jag mig nödgad att försöka komma på ett bröd värdigt dess sällskap. Det blev en ganska enkel variant, för att inte ta över för mycket i smaken, med krossade linfrön och grahamsmjöl. Receptet på marmeladen berättar jag mer om imorgon.

25 g jäst
4 dl vatten
1-2 tsk salt
1 msk brödsirap
1 dl grahamsmjöl
2 dl krossade linfrön
7 dl vetemjöl

Rör ut jästen i det fingervarma vattnet. Rör i salt, brödsirap och därefter grahamsmjöl och linfrön. Arbeta i så mycket vetemjöl som behövs för att degen ska släppa bunken och jäs i 45 minuter under duk eller plastfolie. Arbeta ut degen på mjölat bakbord och forma till en limpa. Lägg i bakplåtspappersklädd brödform och jäs i ytterligare 30 minuter. Pensla eventuellt med uppvispat ägg. Grädda i 225 graders värme i 30 minuter.

Pin It on Pinterest