Välj en sida

Mitt liv har bestått av en hel del vinbär den senaste tiden. De flesta har jag fryst in för att kunna använda i kakor och sylter under hela året, men eftersom saft blir godast på färska bär har jag försökt göra några olika varianter av vinbärssaft redan nu. Svartvinbärssaften och vinbärsbladssaften blev fantastiskt goda, men min favorit är nog ändå den här: Rårörd saft av röda vinbär. Alldeles livsfarlig i färgen och sagolikt frisk och syrlig i smaken. Så här gör man den.

Saft av röda vinbär

Saft av röda vinbär. En riktigt härlig törstsläckare!

 

RÅRÖRD SAFT PÅ RÖDA VINBÄR

  • 1 liter röda vinbär
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk vinsyra
  • 5 dl socker per liter färdig saft

Koka upp vattnet och låt det svalna igen. Mosa bären ordentligt tillsammans med vattnet. Tillsätt vinsyran och rör om. Låt blandningen stå kallt under lock i ett till två dygn. Sila saften, skumma eventuellt av den och mät upp den. Rör ut sockret, fem deciliter per liter färdig råsaft, så att det löser sig helt. Tappa på flaska.

PROVA OCKSÅ: SVART VINBÄRSSAFT

Svart vinbärssaft

saft på röda vinbär recept

Underbar saft på röda vinbär!

Pin It on Pinterest