Välj en sida

Dessa mockamuffins (eller cupcakes kanske de bör kallas) är inspirerade av en av mina favoritkakor – Snoddaskaka, Kärleksmums eller Mockarutor (kärt barn har många namn). I muffinsform blir den aningen mer lätthanterlig och går dessutom lätt att frysa och ta fram i önskat portionsantal när man får besök.

Mockamuffins

Mockamuffins med underbar glasyr och kokos.

 

MOCKAMUFFINS

MUFFINS

 • 125 gram smör
 • 2 dl socker
 • 2 ägg
 • 1 1/2 dl mjölk
 • 4 1/2 dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 2 msk siktat kakao

FROSTING

 • 3½ dl florsocker
 • 4 msk smält smör
 • 5 msk kallt kaffe
 • 1 msk siktat kakao
 • 1 tsk vaniljsocker

GARNERING

 • Kokosflingor

Blanda smör och socker och rör sedan i äggen, ett åt gången. Blanda ner övriga ingredienser och häll smeten i stadiga muffinsformar. Grädda runt 20 minuter i 175 grader. Låt svalna. Rör samman ingredienserna till glasyren och bred den över muffinsen. Strö över kokos.

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM FÖR FLER BAKTIPS OCH SÖTA SAKER!

Pin It on Pinterest