Välj en sida

De här cupcakesen är inspirerade av en av mina favoritkakor – Snoddaskaka, Kärleksmums eller Mockarutor (kärt barn har många namn). I muffinsform blir den aningen mer lätthanterlig och går dessutom lätt att frysa och ta fram i önskat portionsantal när man får besök.

Muffins:

125 gram smör
2 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk siktat kakao

Frosting:

3½ dl florsocker

4 msk smält smör

5 msk kallt kaffe

1 msk siktat kakao

1 tsk vaniljsocker

Topping:

Kokosflingor

Blanda smör och socker och rör sedan i äggen, ett åt gången. Blanda ner övriga ingredienser och häll smeten i stadiga muffinsformar. Grädda runt 20 minuter i 175 grader. Låt svalna. Rör samman ingredienserna till glasyren och bred den över muffinsen. Strö över kokos.

Pin It on Pinterest