Välj en sida

Jag blir alltid lite ofrivilligt lyckorusig när det första riktiga sommarovädret kommer. Kanske för att det känns så brittiskt på något vis. Och eftersom det fullkomligt ösregnade hela dagen i går och man var tvungen att springa genom gränden i långstrumpor och gummistövlar kändes det alldeles naturligt att koka riktigt höstig fudge med sega nötter i. Jag gör min fudge med en bas av grädde och socker som jag sedan smaksätter. Faktiskt hur enkelt som helst. Här är receptet:

fudge_2-600x440.jpg

2½ dl vispgrädde
3 dl socker
75 g riktigt mörk choklad
½ dl valnötter
½ dl hasselnötter
½ dl sötmandel

Koka socker och grädde i en stor gryta. Rör under tiden som blandningen segnar. Koka tills kolan klarar ett kulprov, dvs. att man häller en sked av smeten i iskallt vatten och ser att den går lätt att forma till en kula. Det brukar ta runt 10-15 minuter beroende på grytans storlek. Hacka under tiden chokladen. Hacka även nötterna – väldigt grovt och slarvigt. Ta av grytan från värmen. Rör ner chokladen tills den blandat sig helt med smeten och därefter nötterna. Häll omedelbart smeten i en bakplåtspappersklädd form (ca 10×15 cm) eller på ett fat med bakplåtspapper. Låt fudgen stelna och skär sedan i rutor med vass kniv. Förvara kallt.

Pin It on Pinterest