Välj en sida

Ett bra recept är ett recept som går att variera i oändlighet. Ett av mina favoriter är det här på nötkakor, som egentligen är helt vanliga sirapssnitt, men som går att göra om till i stort sett vad för kakor som helst. Här har jag bakat dem med hackade nötter, vilket gör dem ännu knäckigare och knaprigare än originalet. Skurna nötkakor är superenkla att baka, går utmärkt att frysa in och tinar nästan genast när man vill äta upp dem.

Skurna nötkakor:

100 gram smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 msk sirap
1/2 tsk bikarbonat
2 – 2½ dl vetemjöl

1½ dl blandade nötter (till exempel mandel och hasselnötter)

Blanda smör och socker (det går bra att använda flytande smör om man vill). Rör i sirap och vaniljsocker och sist vetemjölet blandat med bikarbonat. Känn efter hur mycket mjöl som behövs för att degen ska gå att forma. Hacka nötterna grovt och blanda ner dem i degen. Rulla den till strängar och platta ut till en centimeters tjocklek på smord plåt. Grädda i 175 grader i cirka 15 minuter. Skär i sneda remsor och låt svalna.

Pin It on Pinterest