Välj en sida

Visst kan man äta bakelser istället, men ibland finns det verkligen ingenting som går upp emot ett riktigt gott bröd. Det här bakar jag på hemgjord müsli, med fiberhavregryn, hasselnötter och solros- och linfrön, men har man någon annan typ av müsli hemma går det lika bra att använda den.

3 dl vatten
25 g jäst
1 tsk salt
1 msk brödsirap
2 dl müsli
1 dl gula russin
1 dl grahamsmjöl
5 dl vetemjöl
ägg till pensling

Rör ut jästen i vattnet och tillsätt därefter salt och brödsirap. Blanda ner müsli, russin och grahamsmjöl. Arbeta in så mycket av vetemjölet att degen släpper bunken. Jäs under duk i 45 minuter. Baka ut och knåda ordentligt på mjölat bakbord. Tillsätt eventuellt mer vetemjöl om det behövs. Forma degen till en brödlimpa och lägg på plåt med bakplåtspapper att jäsa i cirka 30 minuter under duk. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 225 grader i cirka 25-30 minuter.

Pin It on Pinterest