Välj en sida

När man ska på utflykt i solen är det ingen strålande idé att ha med sig kakor med choklad i, efter som de tenderar att klibba ihop i en stor oaptitlig klump efter ett litet tag. Därför har jag bytt ut chokladen i mina chocolate chip cookies mot russin och mandel – och hjälp vad goda de blir! Precis lika sega och knapriga som vanligt, men med helt annan smak. Här är receptet:

3 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
200 g smör
4 1/2 dl farinsocker
3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
6 1/2 dl havregryn
1 dl russin

1 dl hackade mandlar

Blanda smör, socker, farinsocker och vaniljsocker. Vispa upp äggen lätt och blanda i. Blanda mjöl, salt och bikarbonat för sig och rör i smeten. Blanda i havregryn och sist russin och grovt hackade mandlar. Rulla smeten till bollar, gärna lite större, och platta ut på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 8 minuter i ca 220 grader.

Pin It on Pinterest