Välj en sida

Jag fick ett helt fantastiskt brev igår från en läsare som heter Anna. Hon skrev att hon tyckte om den här bloggen och att hennes dotter Agnes nyligen vaknade mitt i natten av mardrömmar och vägrade somna om förrän hon blivit lovad kakor härifrån. Syltkakor är tydligen hennes favorit och som av en händelse hade jag de här blodapelsinsyltkakorna på lager. Så de här är till dig Agnes! Och givetvis går det bra att byta blodapelsinmarmeladen mot exakt vilken sylt man vill.

175 g smör
1 dl socker
1 ägg
3 1/2 dl potatismjöl
Blodapelsinmarmelad
Florsocker

Rör ihop smör och socker och tillsätt ägg och potatismjöl. Smeten ska vara som potatismos i konsistensen ungefär. Häll inte i mer mjöl, även om den verkar lite lös! Forma till små bollar  och lägg på smord plåt. Tryck små fördjupningar i varje boll och fyll med blodapelsinmarmelad. Grädda i 175 grader i 15 minuter och pudra över florsocker när kakorna svalnat något.

Här är Annas brev, som gjorde min dag igår. Tack alla ni andra också, som skriver så snälla brev. Ni är världens finaste läsare!

Hej!

Först av allt; vilken fin blogg och vad du är duktig! Jag blev så glad när jag hittade dig, och ännu gladare för din skull när jag läste att du ska få ge ut en bok. Det är inget tvivel om att det såklart blir en succé! Jag kollar in bloggen varje dag och delar frikostigt med mig av adressen till faktiskt alla som kommer i min närhet. Jag hinner egentligen baka alls så mycket som jag önskar, men drömma en stund är ju också gott. Hittills har jag testat saltlakritstryffeln som obegripligt nog inte vill stelna utan fick ätas från smörpappret direkt ur frysen. Och pestokexen som blev galet smuliga och torra, vilket inte var helt fel det heller, eftersom man då fick ta på ett extra lager med gott smör.

Jag har tre småtjejer som också gärna drömmer framför din blogg. Häromnatten drömde Agnes 5 år mardrömmar och ville inte sluta gråta förrän jag sömningt lovat att vi ska baka något från din blogg. Syltkakor, hulkade lillan. Men när jag nu tjuvtittat finns där inga sådana. Har du något recept på detta på gång tro?

Keep on bakin’

A

Pin It on Pinterest