Välj en sida

Idag har jag bakat världens bästa födelsedagstårta – med maräng ovanpå och hallon och vaniljkräm inuti. Helt makalöst god och och söt att se på, dessutom. Så här har jag gjort den:

Tårtbotten (klicka för recept)

Vaniljkräm (klicka för recept)

Hallonkräm:

  • 3 dl hallon
  • 2 msk florsocker
  • 1 msk potatismjöl
  • Vispad grädde

Marängtopping:

  • 3 äggvitor
  • 1 krm ättikssprit
  • En nypa salt
  • 1 dl socker

Dela tårtbottnen i tre skikt. Bred ut vaniljkrämen på den nedersta delen och lägg den mittersta över. Koka upp hallonen tillsammans med florsockret och potatismjölet och rör tills hallonen mosat sig och blivit krämiga. Bred ut över det mittersta lagret. Vispa grädden och bred eller spritsa över hallonkrämen. Vispa äggvitorna med ättika och salt tills de blivit maränghårda och vita (du ska kunna vända på bunken utan att marängen rinner ut. Vispa i sockret, lite i taget. Lägg den översta tårtbottensdelen på plåt med bakplåtspapper och bred över marängsmeten. Gör små toppar här och var så att den får lite struktur. Grädda i 8-10 minuter i 175 grader. Marängen ska vara mjuk inuti och lite brun och krispig på topparna. Lägg försiktigt locket över tårtan. Garnera med hela hallon.

Pin It on Pinterest