Välj en sida
Banana bread.

Banana bread.

En fantastiskt god sak man kan göra när man råkat köpa alldeles för många bananer som man inte klarat av att äta upp är ”banana bread” – som trots namnet är en kaka och inget bröd. Det gör ingenting om bananerna börjar bli bruna och övermogna, man kan använda dem ändå. Det här är mitt favoritrecept, med valnötter i, men det går att variera i oändlighet, med olika sorters nötter, choklad eller grahamsmjöl om man vill det.

BANANA BREAD
Ingredienser
  • 2 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • en nypa salt
  • 4 medelstora bananer
  • 2 dl valnötter
  • Eventuellt kokos till formen
Instruktioner
  1. Smöra en rostfri brödform och pudra den med mjöl eller kokos. Blanda smör och socker och rör sedan ner äggen, ett i taget. Mosa bananerna och blanda ner i smeten. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner tillsammans med nötterna. Häll i formen och grädda i 175 grader i en timme. Låt svalna och skär i skivor.
TIPS!

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM FÖR FLER RECEPT OCH BAKTIPS!

Pin It on Pinterest