Välj en sida
Grova bröd med rågkross

Grova bröd med rågkross.

Rågkross gör brödet extra grovt och knaprigt och den här varianten känns både luftig och saftig, trots alla fibrer. Det bästa av två världar helt enkelt.

 

Grova bröd med rågkross
Ingredienser
  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 3 msk mörk sirap
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 msk brödkryddor
  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 1 dl rågkross
  • ca 8 dl vetemjöl
Instruktioner
  1. Börja med att koka upp rågkrossen tillsammans med lite vatten. Ta bort kastrullen från värmen och låt blandningen stå under lock och svälla i några minuter. Rör ut jästen i 5 dl vatten. Blanda i brödkryddor, salt, sirap och det grova rågmjölet. Sila rågkrossen fri från vatten och rör i degen. Blanda ner vetemjöl, lite i taget och bara så mycket som är nödvändigt för att degen ska släppa bunken. Jäs under duk i 30 minuter. Baka ut med mer vetemjöl. Knåda ordentligt. Rulla till frallor (receptet borde ge 15 stycken) och låt dem jäsa på bakplåtspappersklädd plåt i 30 minuter under duk. Grädda i 250 grader i 10 minuter.
TIPS!

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM FÖR FLER RECEPT OCH BAKTIPS!

Pin It on Pinterest