Välj en sida
recept på seg kladdkaka utan choklad

Kladdkaka utan choklad.

Det här är en kladdkaka utan choklad eller kakao för den som inte gillar sådant. Den blir seg och väldigt god, men inte riktigt lika rinnig och kladdig som vanlig kladdkaka. Väldigt enkel att göra är den och helt perfekt att utgå ifrån om man vill experimentera med roliga smaksättningar.

KLADDKAKA UTAN CHOKLAD

  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör

Blanda alla ingredienser och häll smeten i en smord form med avtagbara kanter. Grädda i 175 grader i cirka 30 min. Servera med syrliga blåbär eller hallon.

Här finns andra kladdkakerecept för den som vill göra enkel kladdkaka, lyxig kladdkaka, kladdkaka med baileys, vit kladdkaka, kladdkaka med apelsin, kladdkakemuffins eller min personliga favorit –  mississippi mud cake.

GILLA GÄRNA SÖTA SAKER PÅ FACEBOOK FÖR FLER BAKTIPS OCH GODA RECEPT!

Pin It on Pinterest