Välj en sida

pannacottan

En av de många fördelarna med att vara på besök i Småland är allt gott som man blir bjuden på utan att behöva lyfta ett finger. Det finns inte utrymme att beskriva alla sötsaker jag hunnit äta hittills under min vistelse här (det skulle bli en skrämmande lista), men några saker måste jag ändå dela med mig av. Som den här fantastiska vaniljpannacottan med rårörda blåbär som min mor serverade häromdagen. Himmelskt god och en perfekt nyårsefterrätt för den som letar efter en sådan.

Vaniljpannacotta:
1 vaniljstång
5 dl grädde
1 dl gelésocker

Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda ner dem tillsammans med grädde och gelésocker i en kastrull (om man vill kan man låta den urskrapade vaniljstången koka med och sedan ta upp den). Koka blandningen väldigt kort, en halv minut, och häll upp  trevliga glas eller formar. Låt stelna och servera med de rårörda blåbären ovanpå.

Rårörda blåbär:
5 dl blåbär
1 dl syltsocker

Låt blandningen koka i cirka 5 minuter. Häll på burk och låt svalna.

Pin It on Pinterest