Välj en sida

Just i detta nu är jag, om vägarna bär, på väg till mitt föräldrahem i mörkaste, snöigaste Småland. Jag hoppas på sparkföre, storkok med mor och mellandagspromenader i min älskade skog med världens finaste pojkvän, som kommer hit om några dagar. I bagaget har jag varma tröjor, mjuka paket och söta små kakor i fina burkar. Som de här helt galet segsöta solrossnittarna till exempel, som jag bakat efter ett recept ur systrarna Eisenmans kokbok Två systrars söta.

Sega solrossnittar.

Sega solrossnittar.

 

SOLROSSNITTAR

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 1/2 dl socker
  • 4 msk sirap
  • 4 1/2 dl vetemjöl (systrarna använder en blandning av grahamsmjöl och vetemjöl vilket också är väldigt gott)
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl solrosfrön

Blanda smör, socker och sirap . Rör ihop de torra övriga ingredienserna för sig och blanda ner. Rulla ut till längder (3-4st) och lägg på smord plåt. Platta till något, strö över extra solrosfrön och grädda i 15 minuter i 175 grader. Skär kakorna i två centimeter breda snittar.

TESTA ANDRA SNITTAR: NUTELLASNITT!

Nutellasnitt

Pin It on Pinterest